Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هنرمند با بیان اینکه در دیوارنگاری باید به انطباق اثر با محیط توجه کرد، گفت: امروز اکثر قریب به اتفاق آثار شبیه کارت پستالی است که به ساختمان الصاق شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، تناسب اثر هنری که بر روی دیوار شهری اجرا می شود نقش تعیین کننده ای در زیبایی شهر و دریافت حس زیبایی شناسانه مخاطبان دارد،  در جانمایی دیواره نگاره های شهر باید به هویت فرهنگی و اجتماعی شهر بسیار توجه کرد، اگر اثری در مکانی شلوغ و پر ازدحام جانمایی شود موجب آلودگی بصری برای مخاطبان می شود؛  موضوع تناسب جانمایی آثار هنری در دیواره های شهر تهران را با « جمشید حقیقت شناس » هنرمند نقاش به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

در جانمایی دیوار نگارهای شهری باید به چه مولفه هایی توجه کرد؟

چیزی که به نظر می رسد به جانمایی یک اثر هنر محیطی کمک می کند انطباق اثر با محیطی است که در آن جانمایی می شود؛ یعنی هر تصویری باید به هر ساختمانی منطبق باشد و به فضای آن ساختمان کمک کند و ارتباط ساختمان و معماری که در شهر دارد  شبیه کارت پستال نباشد، متاسفانه امروز اکثر قریب به اتفاق آثار شبیه کارت پستال است صفحاتی که به ساختمان الصاق شده است در صورتی که در قدیم اینگونه نبوده است و امروز این اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چرا این اتفاق افتاده است؟

 تصاویر یک سری بیلبورد نیست که آنها را به شهر اضافه کنیم، باید با دقت زیادی انتخاب شوند. انطباق تصویر با معماری به بهتر دیده شدن اثر کمک می کند، ما نمی توانیم هر تصویری را در شهر نصب کنیم بسیاری از تصاویر احساس ناخوشایندی در مخاطب بوجود می آورند.

 

تناسب چقدر در جانمایی دیوارنگاری شهری باید لحاظ شود؟

آثاری که در محیط های شهری به کار می روند هنرمندان شان برای معماری شهری آن را طراحی نکرده اند، برای معماری داخلی است، برای استفاده در یک فضای محدود بوده است و وقتی در شهر گسترش پیدا می کند نمی تواند آن تناسب لازم را داشته باشد، قرار بوده در محیط دیگری  استفاده شود و درست بکار برده نشده است، حتی این مشکل را در جانمایی مجسمه های شهری نیز می بینیم، آنها هم اندازه شان با محیط های شهری که نصب شده اند یکی نیست.

 

برای مکان هایی که مخاطب به سرعت از کنار آنها رد می شود باید چه نوع تصاویری جانمایی شود؟ 

خیلی از تصاویر برای دیدن نیستند، ما اصرار داریم تصاویر را با دقت ببینیم، تصاویر تنها برای تلطیف فضا هستند، فکر کنید وسط یک بافت یک بزرگراهی طراحی شده است که اصلا  مناسب طراحی بزرگراه  نبوده است حالا می خواهند این نامناسب بودن را با یک کار هنری جبران کنند. سازمان زیباسازی برای فضای شهری بسیار تلاش کردند و خیلی جاها موفق شد و خیلی جاها هم موفق نشد تغییر مدیریت های شهری نگذاشت که آن نتیجه نهایی کسب شود؛  یک سال هایی اتفاق های خوبی در سطح شهر  رخ می داد  که شهر کاملا فضای بین المللی داشت و خیلی از هنرمندان شهری در آن حضور فعال داشتند و  الان هم در خارج از کشور کار می کنند، مدیریت های باثبات و مسئول به زیباسازی سازی فضای شهری و تحقق اهداف فرهنگی در شهر کمک می کنند.

 

چقدر شهر به گرافیتی ها نیاز دارد؟

گرافیکی ربطی به دولت ها ندارد، امری کاملا خودجوش است و در همه جای دنیا هم غیر قانونی است و نمی شود آن را ساماندهی کرد. سازمان زیباسازی به هر کسی که چیزی می سازد تا در شهر نصب کند و به بهتر شدن فضای شهر کمک کند.

 

چرا برخی از آثار دیوار نگاری در محیط های شلوغ کار می شوند که باعث سردرگمی مخاطبان و آلودگی بصری برای آنها می شود؟

شلوغی مثل ویترین یک مغازه است که اجناس ارزان دارد، مغازه ای ارزان باشد ویترین اش پر  از جنس است، ویترین هایی که اجناس گران دارند دقیق تر چیده شده اند. شهر را نباید ارزان تر کنیم و هر گلدان و درختی و هر مبلمان شهری را نباید در آن جانمایی کنیم، شهر امر گرانی است پس مجسمه های ارزشمند و مجسمه های با کیفیت می خواهد، اگر شهری برای ما ارزشمند باشد هر چیزی را در آن راه نمی دهیم. از صفر تا صد یک ساختی در یک پروسه 50 ساله امکان این را بوجود می آورد که شهر سامان می یابد. در مهمترین پایتخت های دنیا هم هر کسی نمی تواند هر کاری انجام دهد، این فکر باید رو به درست شدن باشد؛از مجری، هنرمند، طراح و اسپانسر همه باید راه خودشان را پیدا کنند، ما در فرهنگ مان شهرهای بسیار زیبایی داشتیم که از طریق همین حساسیت ها بوجود آمده اند وقتی ما بهترین معماری دنیا را داریم چرا شهر زیبا نداشته باشیم الان هم داریم اما باید حساسیت هایمان را بیشتر کنیم.

 

چرا هنرمندان مطرح آثارشان در محیط های شهری اجرا نمی شود؟

شهر یک تخصص است، هر کسی که کار هنری می کند نمی تواند اثرش به شهر بیاید، شما تابلوی یک هنرمند را در شهر نمی توانید اجرا کنید، ممکن است شهر را بهم بریزد، هر کسی یک تخصصی دارد، هر کسی هم نباید هر کاری را در شهر انجام دهد.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان سفر رئیس جمهور به گلستان ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روز پرستار سفر رئیس جمهور بیرجند سقوط هواپیما حسن روحانی شیراز الصاق نباید اثر ساختمان کارت پستال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۷۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد

نوار غزه پس از پایان جنگ با مشکل آواربرداری ۴۰۰ هزار ساختمان ویران‌شده در این منطقه مواجه خواهد بود.

به گزارش اعتمادآنلاین، خبرگزاری جهان عرب طی گزارشی در این رابطه اعلام کرد، در حالی که جنگ همچنان در نوار غزه ادامه دارد، برخی از کارشناسان معتقدند که توقف جنگ به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات این منطقه دارای بیشترین تراکم جمعیتی را به زندگی طبیعی بازگردانده و باید فکر جدی برای آواربرداری بیش از ۴۰۰ هزار ساختمان ویران و نیمه‌ویران کرد.

یک مسئول عالی‌رتبه فلسطینی در این رابطه به این خبرگزاری گفت: در حال حاضر ۲۰ میلیون تن آوار ساختمانی در پنج استان نوار غزه که مجموع مساحت آن ۳۶۵ کیلومتر مربع است، وجود دارد.

این مسئول که خواست نامش فاش نشود تأکید کرد: یک‌چهارم این حجم از آوار که بر اثر حملات گسترده و مستمر هوایی، زمینی و دریایی ارتش اسرائیل علیه نوار غزه به وجود آمده، آهن هستند که سرتاسر منطقه را در بر گرفته است.

او تأکید کرد: تقریباً هیچ ساختمانی در نوار غزه از گزند این جنگ در امان نمانده است.

سازمان ملل متحد هم در روز دویستم جنگ غزه اعلام کرده بود، دست‌کم ۲۵ میلیارد دلار برای بازسازی خرابی‌های این جنگ مورد نیاز است، این در حالی است که مسئول فلسطینی خبر داده تقریباً نیمی از حجم این آوار طی دو ماه گذشته به وجود آمده‌اند که خود بیانگر شدت گرفتن بمباران‌های اسرائیلی از ماه مارس گذشته به بعد دارد.

به گفته کارشناسان، حجم آوار موجود در نوار غزه ۳۰ برابر مساحت این منطقه را پوشش می‌دهد و همین امر باعث می‌شود تا بازسازی این منطقه با دشواری‌های زیادی مواجه شود و کار باسازی چند سال به طول بینجامد.

بر اساس آمارهای اولیه منتشرشده تا لحظه تهیه این گزارش، ۱۳۱ هزار و ۲۰۰ ساختمان در نوار غزه به طور کامل و ۲۸۱ هزار ساختمان نیز به شکل جزئی تخریب شده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • سرکارگر یزدی چشم انتظار حمایت خیرین برای آزادی است
  • تصویب طرح یادمان و جانمایی کاربری‌ها در تپه روضه الشهید
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • اگر نقشه ایران، نقشه یک ساختمان باشد! (تصویری)
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد