Web Analytics Made Easy - Statcounter

۴۰ قطعه عکس و کارت پستال با مضمون عاشورا و برگزاری آیین‌های محرمی در دوره قاجار با عنوان «نمایشگاه گذر عکس عاشورایی» به نمایش در آمدند.

به گزارش ایسنا، احمد چایچی - عضو هیئت علمی پژوهشگاه و سرپرست طرح - در حاشیه افتتاح این نمایشگاه با بیان اینکه هیچ رویداد تاریخی مانند حماسه کربلا فکر و ذهن ایرانی‌ها را به خود مشغول نداشته، بیان کرد: طی ۱۴۰۰ سال، ایرانیان برای پاسداشت این رویداد عظیم هر سال مراسم و سنت‌هایی را در این دو ماه به جا آورده‌اند و یاد و خاطره قیام امام حسین (ع) و یارانش را  زنده نگه داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این که پیروزی نور بر تاریکی در این میان در فرهنگ و هنرهایی مانند ادبیات، کتابت، نقاشی و فلزکاری تجلی پیدا می‌کرد،افزود: پس از ورود صنایع تمدنی جدید به ایران در دوره قاجار مانند عکاسی و چاپ مصور و مسافرت بیشتر شرق شناسان و فرستادگان غربی به ایران و گسترش ارتباط ایران با کشورهای اروپایی ثبت و ضبط ، نمایش و معرفی این حماسه و مراسم آن به جهانیان ابعاد جدید و گسترده تری یافت.

وی با اشاره به اینکه امروزه تصاویر این مراسم که در دوران قاجار و پهلوی گرفته شده‌اند در مهمترین آرشیوها و کتابخانه‌های سراسر جهان دیده می‌شوند، ادامه داد: عکاسان چیره دستی مانند «عبدالله میرزاقاجار»، «دیمیتری یرماکف» و «آنتوان خال سورگین» خالقان این آثار ارزشمند بوده‌اند.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی با بیان این که مدارک و اسناد به جا مانده از این آثار و دوران از مواد مختلف و به روش‌های گوناگونی تولید شده‌اند، اضافه کرد: در این نمایشگاه تلاش شده تا نمونه‌های مختلف و متنوعی از این تصاویر ارایه شوند که ازروی نقاشی،عکس و شیشه‌ها برداشته شده‌اند و برخی از آنها در دوران خود کم نظیر هستند.

او با اشاره به یک عکس دوتایی که به عکس «برجسته بین» معروف است و نشان دهنده اهمیت عاشورا برای مردم دنیاست، افزود: کارت پستال‌ها از دیگر موارد هستند که به مثابه یک رسانه جمعی بین‌المللی در آن دوران به حساب می‌آمدند. تصاویر کارت پستال‌ها از ایران به مناطق مختلف اروپا و جهان پست می‌شدند و کنجکاوی بینندگان آنها را برمی انگیخته است، چون برخی از این کارت پستال‌ها منحصر بفرد بوده و از تصاویر تقدیمی مجموعه دار «شمس آبادی» تهیه شده‌اند.

چایچی نحوه ثبت و ضبط تصاویر عاشورا و محرم که ازدوران پهلوی معرفی شده اند را از دیگر جلوه‌های این نمایشگاه دانست و ادامه داد: از بین این تصاویر می‌توان به یک کارت ثبت عکس «کجاوه عاشورا» از اداره باستان شناسی و فرهنگ عامه اشاره کرد که واقعه کربلا را بصورت یک میراث معنوی و فرهنگی در ایران محفوظ نگه داشته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ بازدید از نمایشگاه «نگار گذر عکس عاشورایی» توسط پژوهشگاه در خیابان امام خمینی - ابتدای خیابان سی تیر - خیابان پروفسور رولن - روبروی موزه ملی ایران از دوم تا پانزدهم مهر هر روز از ساعت ۹الی ۱۴ برای عموم آزاد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کارت پستال شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش توانمندی بیش از ۲ هزار هنرجوی هنرستان‌های قشم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با روز ملی خلیج فارس و در حاشیه حضور در سومین نمایشگاه مهارت‌های من در محل نمایشگاه‌های بین المللی قشم، گفت: دانش آموزان به عنوان سفیران جدید قشم با هدف گسترش آگاهی فرهنگ و تمدن خلیج فارس و معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جزیره، هنر خود را در قالب ۵۰ غرفه در نمایشگاه بین المللی قشم به نمایش گذاشته اند.

ادریس راموز همزمان افزود: دو هزار و ۲۲۰ هنرجو از ۱۲ هنرستان آموزش و پرورش منطقه آزاد قشم هنر‌هایی همچون نقاشی، طراحی و دوخت پوشاک، طراحی جلد کتاب، صنایع دستی دریایی، چرم دوزی، نجاری، جوشکاری، طراحی نرم افزار رایانه‌ای و الکترونیک آثار خود را در برابر دید علاقمندان به نمایش گذاشته اند.

وی گفت: این نمایشگاه با هدف مهارت آموزی و افزایش توانمندی دانش آموزان جزیره قشم و پیوند آن با صنعت و بازار برگزار شده است که یکی از اولویت‌های سازمان منطقه آزاد قشم است.

بیشتر بخوانید: پایان برگزاری نوبت اول کنکور در هرمزگان

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اینکه قشم به عنوان جزیره نوآور و خلاق معرفی شده است افزود: در سومین دوره نمایشگاه مهارت‌های من نیز به دنبال ارائه فرصت‌ها و روایت جزیره جهانی قشم و گسترش مفهوم مکتب فرهنگی و هنری خلیج فارس با استفاده از توان دانش آموزان جزیره هستیم.

سومین نمایشگاه مهارت‌های من به مناسبت هفته ملی خلیج فارس، ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل نمایشگاه بین المللی قشم پذیرای هنردوستان و علاقمندان است.

در حاشیه سومین نمایشگاه مهارت‌های من، از ۱۶ دانش آموز حائز رتبه‌های برتر منطقه‌ای در المپیاد شایستگی محور و جمعی از آموزگاران هنرستان‌های شهر قشم تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • نمایش توانمندی هنرجوهای هنرستان‌های قشم
  • نمایش توانمندی بیش از ۲ هزار هنرجوی هنرستان‌های قشم
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)
  • نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • میثم تیموری: محرم نویدکیا جنتلمن است
  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • نمایش توانمندی صادراتی اردبیل در نمایشگاه اکسپوی ایران
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان