Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین_مرضیه موسوی: «سام شمس‌آبادی» ۴۱ ساله از جوانی به بلژیک مهاجرت کرده. با این حال نمایشگاه‌هایی که چند سال یکبار در تهران برگزار می‌کند به رویداد مهمی برای مجموعه‌داران تبدیل شده است. او این روزها نمایشگاهی در موزه پست و نمایشگاهی اختصاصی در برج میلاد برگزار کرده تا کارت پستال‌های دوره قاجار را به نمایش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که نتیجه سردار اسعد بختیاری، فاتح تهران در دوره مشروطه است، می‌گوید: «همه چیز از وقتی شروع شد که تصویر آشنای پدرپدربزرگم را در میان کارت پستال‌های قدیمی در پاریس دیدم. برایم جالب شد درباره آن بیشتر بدانم. خیلی زود وارد دنیای کارت پستال‌های قدیمی شدم و تازه فهمیدم بخش مهمی از تاریخ کشور ما روی این کارت پستال‌ها، ثبت و در تمام دنیا پخش شده است.» حالا بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ کارت پستال از تاریخ ایران در کلکسیون خود دارد که برخی از آنها تنها اسناد باقیمانده از برخی رویدادهای تاریخی کشور در دوره قاجار است.  

«شنبه‌ها و یکشنبه‌ها سر و کله تمبرفروش‌ها و کارت پستال‌فروش‌ها در دکه‌های کوچکشان در خیابان شانزه‌لیزه پاریس پیدا می‌شود. چیزی شبیه به همین خیابان پست خودمان در میدان توپخانه. اما با سر و شکلی بهتر و ساماندهی شده. ۲۰ ساله بودم که در بساط یکی از این کارت پستال‌فروشی‌ها تصویری آشنا دیدم؛ تصویر پدربزرگ پدری‌ام، سردار اسعد بختیاری.

این کارت پستال مرا پرت کرد به تهران، به خانه مادربزرگ پدری‌ام که همین تصویر قاب شده را روی دیوار تالار اصلی گذاشته بود.» قصه بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ کارت پستال تاریخی که سال‌هاست شمس‌آبادی از شهرهای مختلف اروپا جمع‌آوری کرده از همین‌جا شروع می‌شود؛ از گشت‌وگذار در تاریخ و تلاش برای شناخت بیشترتاریخ کشور. به‌خصوص در زمان فتح تهران به دست پدربزرگ پدری‌اش، سردار اسعد بختیاری. کسی که فاتح تهران بعد از به توپ بستن مجلس بود و برای احیای مشروطه بعد از واقعه قدم برداشت. شمس‌آبادی می‌گوید: «۲۰ ساله بودم.

تا پیش از آن مادربزرگم قصه‌های زیادی درباره خانواده پدرم تعریف کرده بود و با وقایع تاریخی آن زمان آشنا بودم. با این حال دیدن تصویر سردار اسعد در آن سوی دنیا روی کارت پستالی قدیمی برای من خیلی جالب بود. بعد از آن دنیای کارت پستال‌های قدیمی برای من جذاب‌تر شد. خیلی زود فهمیدم روی این کارت پستال‌های به ظاهر ساده گوشه مهمی از تاریخ وجود دارد.»

دنیای فیلاتلیک

درهای دنیای فیلاتلیک، دنیای کارت پستال و پاکت‌های نامه خیلی زود به رویش باز شده بود. کارش شده بود گشت زدن میان بساط کارت پستال‌فروش‌ها و گشتن میان اسناد و نامه‌های قدیمی؛ جایی که می‌دانست گوشه‌ای از تاریخ کشور در آن، ثبت و لابه‌لای تاریخ گم شده است. شمس‌آبادی می‌گوید: «برای پیدا کردن این تصاویر و کارت‌پستال‌ها سراغ حراجی‌ها رفتم.

می‌خواستم تصویر یک بختیاری را بخرم. تمام پولی که در جیبم داشتم ۶۰ یورو بود. آن روز پولم به خرید این تصویر نرسید و بسیار ناراحت شدم. در همان حراجی خانمی سراغم آمد و نشانی بازار مکاره‌ای را داد که در آن می‌توانستم چیزهایی را که به دنبالش هستم پیدا کنم. آن زن نصیحتی هم برای من داشت. گفت: اگر می‌خواهی چیزی در این بازار نصیب تو شود قبل از طلوع آفتاب به آنجا برو. سپیده که می‌زند، روشنی روز که از راه برسد دیگر چیزی برای تو آنجا نخواهد بود.»صبح زود بود که خودش را به آن نشانی رساند. خبری نبود؛ بازاری شبیه همه بازارهای دیگر. فردا کمی زودتر رفت.

کامیون‌ها و ماشین‌هایی را دید که بار خود را بسته بودند و می‌رفتند. روز بعد هوا هنوز تاریک بود که خود را به بازار رساند؛ بساط کارت پستال‌ها و کاغذها و تمبرهای قدیمی و عتیقه را دید که آنچه او دنبالش می‌گشت را با قیمتی بسیار ارزان‌تر می‌فروختند: «این قانون همه بازارهای مکاره دنیاست.

از آن به بعد کارم شد رفتن به این بازارها و جست‌وجوی اسناد و کارت پستال‌های تاریخی ایران. دنبال تاریخچه‌ای می‌گشتم که سال‌های گذشته در کشورم، ثبت و به واسطه کارت پستال از آنجا خارج شده بود. وقتی به بلژیک رفتم شهر به شهر تمام بازارچه‌های مکاره را می‌گشتم و آنچه دنبالش بودم را جست‌وجو می‌کردم. برای رفتن به همه این شهرها و بازارها هم طوری برنامه‌ریزی می‌کردم که قبل از طلوع آفتاب و روشنایی روز به بازار برسم.» شهرهای زیادی را در بلژیک، آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و دیگر کشورهای اروپایی زیر پا گذاشته بود تا بتواند گنجینه امروزش را جمع‌آوری کند.

از بلژیک تا برج میلاد

بیش از ۲۰ سال است که شهرهای مختلف را برای پیدا کردن کارت پستال‌ها و پاکت‌های نامه ایرانی زیر پا گذاشته است. از حراجی‌های مختلف تا بازارهای فروش عتیقه و اقلام فیلاتلیک. گنجینه بزرگش از عکس‌ها و کارت پستال‌ها و پاکت نامه‌هایی که هرکدام روایتگر ایران دوره قاجار و زندگی مردم آن روزگار است پر شده. با این حال هنوز اسناد و کارت‌ها و نامه‌های زیادی در حراجی‌ها و بازارهای عتیقه دنیا از این تاریخچه وجود دارد. شمس‌آبادی می‌گوید: «من تمام پولم را صرف جمع‌آوری و نگهداری از این کارت‌ها کرده‌ام.

وارد شدن به دنیای فیلاتلیک زندگی مرا دگرگون کرد. با این حال هنوز هم در گوشه و کنار دنیا اقلامی را می‌بینم که پولم به خریدشان نمی‌رسد. در این سال‌ها چندین بار به ایران آمدم و از مسئولان مختلف خواستم برای حفظ این گنجینه مهم تاریخی‌کاری انجام دهند. همه تعریف و تمجید کردند اما کسی به‌صورت جدی وارد این قضیه نشد. امسال هم همین درخواست را از مسئولان کشور دارم. افرادی که دلشان برای تاریخ این کشور می‌سوزد باید برای تهیه و حفظ این اسناد قدمی بردارند. کارت‌ها و پاکت‌های نامه‌ای هست که من توان خریدن آنها را ندارم. اما تهیه آنها برای وزارت پست هزینه‌ای ندارد.

اکنون در موزه پست یا دیگر موزه‌هایی که این اسناد تاریخی را نگهداری می‌کنند چه گنجینه‌ای از این کارت پستال‌ها یا پاکت‌های نامه‌ وجود دارد؟» او امسال هم راهی ایران شده تا با برپایی نمایشگاهی از کارت پستال‌ها و پاکت‌های نامه در برج میلاد و موزه پست، اهمیت این اسناد تاریخی را به رخ بکشد و گوشه کوچکی از کلکسیون شخصی‌اش را برای علاقه‌مندان به نمایش بگذارد.  

زمان منتظر کسی نمی‌ماند

پاکت‌های نامه‌ای که از شهرهای مختلف جمع‌آوری کرده بود، وجه مشترکی داشتند که شمس‌آبادی خیلی زود متوجه آن شد؛ دستخط و نشانی مشابه. به همین دلیل تصمیم گرفت سراغ نشانی‌ها برود تا چیزهای بیشتری درباره سرنوشت آدم‌هایی که اسم و نشانی‌شان پشت پاکت‌های نامه بود، بگیرد: «سراغ نشانی‌ها رفتم. خیلی زود متوجه شدم آدم‌هایی که نشانی‌شان پشت این پاکت‌ها بود اغلب بلژیکی‌هایی بودند که در برهه‌ای از تاریخ به‌عنوان مستشار در ایران فعالیت می‌کردند. اما گاهی اتفاقات تلخی در این رفتن و گشتن‌ها رخ می‌داد.

به در بسته خوردم. گاهی دیگر خانه‌ای در آن نشانی وجود نداشت. یکبار وقتی زنگ خانه‌ای را زدم مرد سالخورده‌ای در را باز کرد و گفت: ۲۳ سال دیر آمدی. کسی که دنبالش می‌گردی سال‌هاست فوت کرده. اصرار کردم که بیشتر بدانم. گفت: فردا بیا. فردا دوباره به آنجا رفتم. مرد مرا به خانه دعوت کرد. اتاقی را نشانم داد که درهایش ۲۳ سال بسته بود. در را که باز کردم انبوه گرد و خاک به سر و صورتم سرازیر شد. گفت: ۲۳ سال کسی در این اتاق را باز نکرده بود؛ تو این کار را کردی. من افسوس می‌خوردم. چون تاریخ کشورم در آن اتاق خاک گرفته بود.»

کارت پستالی را که عکسی از خیابان سپه روی آن نقش بسته است نشان می‌دهد: «آن مرد معمار این ساختمان بود. زمان منتظر کسی نمی‌ماند. می‌گذرد و همه چیز را پشت سر می‌گذارد. من مدام فکر می‌کردم دیگر چه فرصت‌هایی بوده که من از دست داده‌ام و چه شنیده‌هایی از تاریخ کشورم بوده که به همین سادگی به گوش کسی نرسیده و از بین رفته است؟» از معجزه کارت پستال‌ها می‌گوید که تاریخ را در زمان رویداد یک حادثه ثبت کرده‌اند و حالا به‌عنوان اسنادی مهم از تاریخ ایران می‌توان روی آنها حساب کرد: «وقتی عکسی از یک عمارت یا یک رویداد تاریخی وجود دارد، دیگر نمی‌توان آن را انکار کرد.

حتی اگر امروز هیچ اثری از آن فرد یا ساختمان یا رویداد باقی نمانده باشد. اگر من امروز از ساختمان شهرداری میدان توپخانه کارت پستالی دارم دیگر کسی نمی‌تواند وجود این ساختمان در قرن گذشته را انکار کرد. کارت پستال ویژگی‌های منحصربه فردی دارد که آن را به سندی ارزشمند از گذشته و تاریخ هر کشور تبدیل می‌کند؛ سبک و کوچک و سندی تاریخی است و هر رویدادی را می‌تواند ثبت کند.

مهم‌تر از همه اینکه می‌توان آن را با خود به هر کجای دنیا برد. یا به همراه نامه به آن سوی دنیا ارسال کرد. سندی از تاریخ است که خیلی زود و خیلی آسان منتشر می‌شود. نمی‌توان آن را از بین برد و نابود کرد. چه کسی می‌تواند مدعی شود که می‌تواند همه کارت پستال‌های یک کشور را نابود کند و از بین ببرد؟ درحالی که نمی‌داند چند کارت پستال در چه زمانی به چه مکانی برده یا ارسال شده‌است. عادت شاهان در گذشته این بوده که با به قدرت رسیدن، کتاب‌ها و اسناد گذشته را نابود می‌کردند. ‌کاری که محمدعلی‌شاه تصمیم به انجام آن گرفت. اما آیا می‌توانست در تک تک خانه‌های دنیا را بزند و بگوید: اگر کارت پستالی دارید به من بدهید. چون می‌خواهم آن را نابود کنم.»

قصه‌های کارت پستالی

کلکسیون کارت پستال‌های سام شمس‌آبادی، مجموعه‌ای از تاریخ ایران را در دوره قاجار روایت می‌کند؛ از کارت پستالی مربوط به ساخت مدرسه‌ای در مرند تا پوشش زنان دوره قاجار و معماری خیابان‌های شهرها از جمله تهران در این دوره. اسناد منحصربه‌فردی هم در این میان به چشم می‌خورد که کمتر اثری از آن در تاریخ می‌توان پیدا کرد؛ نمونه‌اش داستان سفر اتابک به ژاپن. روایت سام شمس‌آبادی از این عکس را می‌خوانید: 
«یک روز در جست‌وجوهایی که برای کارت پستال و پاکت نامه داشتم به تصویری برخوردم که در آن میرزا علی اصغرخان اتابک را در میان تعدادی از رجال ژاپنی نشان می‌داد. تا پیش از آن چیزهایی درباره این سفر شنیده بودم اما هرگز سندی درباره این سفر به چشمم نخورده بود.

نبود سندی درباره این سفر باعث شده بود دیدار اتابک با ژاپنی‌ها در تاریخ محو شود. اما این عکس کارت پستالی نشان می‌داد چنین واقعه‌ای حتماً رخ داده است و سند مهمی برای آن به شمار می‌رفت. کارت پستال‌هایی از این دست در مجموعه من کم نیست؛ عکس‌هایی که تنها سند موجود از یک واقعه تاریخی هستند و همین موضوع اهمیت و ارزش آن کارت‌ها را دوچندان می‌کند.

برخی از این کارت پستال‌ها درواقع عکس‌هایی هستند که در لحظه گرفته شده و به‌صورت کارت پستال و تنها در یک نسخه چاپ شده است. بعد از چاپ هم معمولاً به مقصد خاصی ارسال شده‌اند. به همین دلیل از این کارت پستال در دنیا فقط یک نمونه وجود دارد. اکنون حداقل ۱۰۰ کارت پستال در مجموعه من وجود دارد که منحصربه‌فرد هستند و در هیچ مجموعه عکس و کارت پستال دیگری نمونه آن پیدا نمی‌شود.»

غرق شدن در دنیای «فیلاتلیک»

شناخت اقلام فیلاتلیک و اسناد تاریخی نیاز به تبحر و تجربه زیادی دارد. شمس‌آبادی از آدم‌هایی می‌گوید که به دلیل علاقه وارد این دنیا شده‌اند اما به دلیل نداشتن آگاهی کافی مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند.

کارت پستال‌های تقلبی یا کپی‌هایی که در نگاه اول اصل به نظر می‌رسند نمونه شایعی از این کلاهبرداری‌هاست که افراد زیادی را در دام خود گرفتار کرده: «من آدم‌های زیادی را می‌شناسم که وارد دنیای فیلاتلیک شده‌ و به دلیل آشنا نبودن با این فضا، پولشان را از دست داده‌اند و در عوض اسناد تقلبی به دستشان رسیده است. برای این کار در کنار آشنا بودن به نوع این کارت‌ها و میزان ارزش هر کدام، باید با وقایع تاریخی هم آشنا بود.»

کد خبر 560836 برچسب‌ها عکس - عکاس همشهری محله تاریخ - آثار باستانی داستان و داستان‌ نویسی تاریخ عمومی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: عکس عکاس همشهری محله تاریخ آثار باستانی داستان و داستان نویسی تاریخ عمومی ایران کارت پستال کارت پستال ها پاکت های نامه کارت پستال ها کارت پستال کارت پستال کارت پستال تاریخ ایران کارت پستالی سردار اسعد تاریخ کشور دوره قاجار شمس آبادی خیلی زود جمع آوری کارت ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۸۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، امروز در نشست خبری در محل ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: روز ملی خلیج فارس را تبریک می‌گویم؛ خلیج فارس بخشی از هویت انکارناپذیر و تاریخی ما است؛ ایران همواره منادی تحکیم دوستی‌ها میان برادران منطقه و حوزه خلیج فارس بوده است.

وی افزود: دولت‌های منطقه این توانمندی را دارند که با همکاری مشترک، گام‌های لازم برای توسعه پایدار و شکوفایی در منطقه را بردارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به برگزاری نمایشگاه اکسپو، گفت: برگزاری این نمایشگاه با مشارکت گسترده تجار و بازرگانان کشورهای مختلف، نشان‌دهنده آن است که ایران در کنار عزم و اراده جدی برای توسعه سیاسی و ایفای نقش موثر و هم‌افزا برای تحکیم ثبات و امنیت در منطقه، به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع مشترک با همه دولت‌ها هم اهتمام ویژه دارد.

کنعانی ادامه داد: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با همکاری نزدیک وزارت امور خارجه، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت از هفت ماه پیش کلید خورد. مقامات عالی ۲۴ کشور در سطوح مختلف و ۲هزار تاجر منتخب و برگزیده، در این نمایشگاه حضور یافتند؛ همچنین نمایندگان تجاری بیش از ۱۰۰ کشور در این نمایشگاه حضور دارند.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه از ۷ گروه تجاری، شیلات، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، صنعت ساختمان، فنی و.. تشکیل شده است.

کنعانی با اشاره به دستاوردهای نمایشگاه اکسپو، گفت: شاهد برگزاری نشست‌های دوجانبه بسیار خوب میان تجار شرکت‌کننده و تولیدکنندگان ایرانی بوده‌ایم؛ این نمایشگاه تا ۱۲ اردیبهشت دایر خواهد بود. این نمایشگاه می‌تواند در میزان همکاری‌های ایران با کشورهای مختلف، جهش جدید ایجاد کند؛ ابعاد تجاری و اقتصادی این نمایشگاه، در کنار ابعاد سیاسی آن حایز اهمیت است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: برگزاری این نمایشگاه در شرایط جاری منطقه‌ای، نتیجه‌ای درخشان و مطلوب و هم‌افزایی مکمل میان دستگاه‌های اجرایی و نهادهای دولتی است.

آزاداندیشان جهان، بیش از این، تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند 

کنعانی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به سرکوب دانشجوهای معترض آمریکایی به نسل‌کُشی در غزه اظهار کرد: آنچه در دانشگاه‌های آمریکا طی روزهای اخیر شاهدش هستیم، نشان‌دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی جهان نسبت به مساله فلسطین و نسل‌کُشی توسط رژیم اسراییل با همراهی آمریکا است.

وی در این باره افزود: آزاداندیشان جهان، بیش از این، تداوم جنایات در غزه را تحمل نخواهند کرد و صدای بلند آن‌ها، خاموش‌شدنی نیست و نمی‌توان با اقدامات پلیسی، صدای معترضان را خاموش کرد.

کنعانی ادامه داد: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، برخورد خشن و نظامی حکومت آمریکا با فضای دانشگاهی را به هیچ‌وجه نمی‌پذیرد و این برخورد را مردود می‌داند؛ لذا ضرورت دارد جامعه جهانی به این مهم توجه کند.

وی گفت: برخورد همراه با خشونت با مطالبات دانشجویی، صحیح نیست و رفتارهای خشونت‌آمیز باید به سرعت متوقف شوند؛ طبیعتاً صدای دانشجویان با سیاست‌های خشن موجب خاموشی مطالبات بر حق جهانیان نخواهد شد و لازم است دنیا به‌ویژه کشورهای همراه رژیم منفور اسراییل، به این صداها توجه کنند.

روابط دو جانبه ایران و عربستان در مسیر طبیعی خود پیش می‌رود

کنعانی با اشاره به حضور هیات اقتصادی ریاض در نمایشگاه اکسپو، گفت: خوشبختانه روابط دو جانبه ایران و عربستان در مسیر طبیعی خود پیش می‌رود و شاهد تداوم گفت‌وگوها میان دو کشور در دو سطح سیاسی و اقتصادی هستیم.

وی تصریح کرد: حضور هیات اقتصادی عربستان در نمایشگاه اکسپو، نشانه نگاه همسوی دولت عربستان با ایران است؛ موضوعات اقتصادی را از ابتدای گفت‌وگوهای دو کشور برای از سرگیری روابط، داشتیم؛ همچنین همزمان هیات دولتی ایران نیز در دو سطح و به دو منظور در ریاض به سر می‌برند؛ این هیات به سرپرستی آقای خاندوزی وزیر اقتصاد، در ریاض حضور دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر صفری به ریاض، گفت: هیات شرکت‌کننده در سطح معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ریاض، فرصت مغتنمی است تا ایران در سطح مناسب با حضور در این اجلاس (اجلاس داووس) به گفت‌وگوهای سیاسی و همکاری‌های مشترک‌ میان دو کشور استفاده کند. افق پیش روی دوکشور ایران و عربستان را روشن می‌دانیم.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به سفر «احمدیان» دبیر شورایعالی امنیت ملی به روسیه جهت شرکت در اجلاس سن‌پترزبورگ گفت: ایران همواره از فرصت حضور در این اجلاس‌ها به‌ویژه در حوزه امنیتی استفاده کرده است. حضور آقای احمدیان در این نشست، در همین چارچوب صورت گرفته است.

کنعانی گفت: موضوعات مختلفی از جمله وضعیت فلسطین مطرح است؛ همچنین هیات ایرانی در حوزه مربوط به امنیت بین‌المللی و سایبری در این نشست شرکت کرده است. ۵ پیشنهاد از سوی ایران در این نشست مطرح شده که نشان‌دهنده ابتکار عمل ایران است.

وی با اشاره به گفت‌وگوهای هسته‌ای گفت: گفت‌وگوها و تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک، در روش‌های مقتضی ادامه دارد.

سپاه نبود، داعش به پشت درهای پارلمان اروپا می‌رسید 

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقدام پارلمان اروپا در تروریستی‌خواندن نام سپاه پاسداران افزود: موضع روشنی در این‌باره داریم. سپاه پاسداران مهم‌ترین نقش را در تامین امنیت ملی و مقابله با تهدیدات خارجی داشته و دارد. نقش سپاه پاسداران در مقابله با گروه‌های تکفیری و تروریسم بین‌المللی، نقش منحصر به فرد و تعیین‌کننده است.

کنعانی تصریح کرد: اعضای پارلمان اروپا توجه کنند که اگر سپاه نبود، داعش پشت درهای پارلمان اروپا قرار داشت؛ سپاه نیروی رسمی و نظامی ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به حادثه تروریستی در روسیه گفت: هرگونه اقدام و عملیات تروریستی علیه شهروندان و اماکن دولتی در روسیه و در هر کشور دیگری، محکوم است؛ در ارتباط با مبارزه با تروریسم، در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه قرار داریم. 

وی با اشاره به سفر هیات تجاری و اقتصادی کره شمالی به ایران، افزود: در نمایشگاه اکسپو، ۲۴ کشور در سطح هیات‌های دولتی و ۲هزار تاجر حضور دارند؛ حضور هیات کره شمالی در ایران هم در همین چارچوب است؛ سابقه روابط دیپلماتیک ایران و کره شمالی بیش از ۵ دهه است؛ روابط ایران با کره شمالی در چارچوب رویکرد دیپلماتیک در قبال سایر کشورها است؛ هیات کره شمالی به دعوت وزیر صمت به ایران آمده و اکنون در تهران حضور دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه بعضی نشریات و روزنامه‌های دارای سابقه حمایت از رژیم صهیونیستی مایل به دامن‌زدن به اخبار برای ابراز ارادت به این رژیم هستند، گفت: ما دیدگاه خود درباره فلسطین را دچار خودسانسوری نمی‌کنیم، زیرا مواضع ما اصولی و روشن است؛ انتشار نامه یاد شده در رسانه‌ها اهداف خاصی داشته است.

وی در مورد توافق امنیتی و دفاعی انجام‌شده میان ایران و پاکستان هم گفت: اجرای خط لوله گاز صادراتی ایران به پاکستان در چارچوب موافقت‌نامه دو کشور جزء موضوعات مهم اقتصادی دو کشور است که در سفر اخیر رییس‌جمهور مورد اهتمام بوده است؛ در چارچوب توافق دوجانبه انتظار داریم این پروژه مهم و راهبردی به نتیجه برسد.

از ابتدای سال جاری، رهاسازی آب از سد «کمال‌خان» آغاز شده است 

کنعانی در مورد حق‌آبه ایران از هیرمند گفت: در اجرای معاهده ۱۳۵۱ میان ایران و افغانستان مطالبه حق‌آبه تعیین شده ایران و ملت ایران را از طرف افغانستان را داشتیم و یکی از موضوعات مهم گفت‌وگوهای ما بود؛ از ابتدای سال جاری هم بحث رهاسازی آب از سد «کمال‌خان» آغاز شده است. 

وی افزود: با اعلام طرف افغانستانی بر پایبندی بر معاهده، در حال حاضر شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. براساس اطلاعات، از زمان رهاسازی این آب تا روزهای اخیر حدود ۱۱۲ میلیون مترمکعب آب وارد خاک ایران شده است. رهاسازی آب از سد شروع شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در طول سال گذشته، هیات حاکمه افغانستان در ارتباط با سد «کمال‌خان»، اقدام به برخی اقدامات مرمتی کردند؛ طبیعی است ایران انتظار دارد طرف افغانستانی به معاهده عمل کند.

کنعانی با اشاره به برگزاری نشست آتش‌بس در عربستان با حضور آمریکا افزود: آتش‌بس و توقف فوری عملیات نظامی رژیم‌ غاصب علیه نوار غزه، فوری‌ترین نیازی است که فلسطین دارد؛ موضوع آزادی و تبادل اسرا هم یکی از موضوعات مهم انسانی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: آمریکا در عمل نشان داده که طرف صالحی در مساله توافق و آتش‌بس نیست چراکه اگر آمریکا می‌خواست آتش بس ایجاد کند، می‌توانست با قطع فوری کمک‌های تسلیحاتی به رژیم اسراییل، در کوتاه‌ترین زمان این کار را انجام بدهد. ملت فلسطین دولت آمریکا را طرف صلاحیت‌دار در مساله فلسطین نمی‌داند؛ تنها طرف سالم و حقیقی که می‌تواند در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرد، ملت فلسطین است.

 آیا اسراییل صلاحیت حضور در المپیک را دارد؟ 

کنعانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به ارتقای فهم جهانی از جنایات رژیم صهیونیستی و دو شعار صلح و همبستگی المپیک، آیا شرکت این رژیم در المپیک دهن کجی به ملت نیست و آیا ایران برنامه‌ای برای جلوگیری از حضور رژیم اسراییل در المپیک دارد و اینکه اساساً نظر شما درباره سکوت و دست روی دست‌گذاشتن دولت‌های منطقه یا جهان در برابر حضور رژیم اسراییل در المپیک چیست، گفت: المپیک یک رویداد بزرگ بین‌المللی در چارچوب پیوند صلح و دوستی میان ملت‌های صلح‌طلب دنیا است؛ طبیعتاً مراجع ذی‌ربط باید تصمیم‌گیری کنند که رژیمی که صلح و امنیت بین‌المللی را به مخاطره انداخته، صلاحیت در رویداد یاد شده را دارد یا خیر.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به روابط ایران و روسیه پس از عمیات «وعده صادق» گفت: روابط دو کشور، روابط بسیار خوب و در مسیر پیشرفت است. ما شاهد جهش کاملا چشم‌گیر در حجم مناسبات تجاری و همکاری‌های اقتصادی دوکشور بودیم. برای افزایش بیش از پیش همکاری‌های اقتصادی دو کشور، گام‌های جدیدی برداشته شده است.

کنعانی گفت: دو کشور مواضع مشترکی در ارتباط با مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی و یکجانبه‌گرایی آمریکا و مبارزه با تروریسم دارند. مباحث مربوط به ترانزیت و حمل و نقل هم یکی از موضوعات اولویت‌دار دو کشور است که با تکمیل توافق‌های حاصله، شاهد جهشی بزرگ در کریدور ترانزیتی شمال به جنوب و افزایش مبادلات منطقه‌ای خواهیم بود. 

مطالبات امنیتی ما از دولت عراق واضح است 

کنعانی در مورد دیدار «احمدیان» و «الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق و توافق امنیتی دو کشور گفت: این‌توافق، مبنای مشترک همکاری دو کشور برای تامین امینت مرزهای دو کشور بوده است و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در ارتباط با صدور ناامنی به جغرافیای داخل کشور است.

وی تصریح کرد: مطالبات ما از دولت عراق واضح است؛ بخشی از توافق انجام شده و بخشی دیگر هم در حال پیگیری است. امیدواریم به نتایج مطلوب برسیم.

کنعانی همچنین با اشاره به طرح جدید رژیم صهیونیستی با عنوان «بازگشت آرامش پایدار به غزه» گفت: درباره مساله فلسطین، رژیم صهیونیستی عامل ‌و کانون بحران است؛ ثبات و امنیت در منطقه فقط با زدودن اشغالگری در فلسطین رخ می‌دهد؛ ما رژیم صهیونیستی را طرف هیچ توافقی برای صلح در منطقه نمی‌دانیم؛ هفت‌ماه نسل‌کُشی و کوچاندن مردم غزه نشان‌دهنده تلاش رژیم صهیونیستی برای سیطره بر غزه است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته برای کمک‌رسانی به غزه اظهار کرد: کشورهای اروپایی و آمریکا تلاش می‌کنند افکار عمومی را از موضوع فلسطین منحرف کنند اما این موضوع، اکنون در کانون افکار عمومی جهان قرار گرفته و افکار عمومی، خواستار پایان‌یافتن نسل‌کُشی در غزه است.

کنعانی تصریح کرد: نَه به نسل‌کُشی، فریاد و شعار بلندی است که در سراسر کشورهای اروپایی و آمریکایی و دانشگاه‌های آن‌ها شنیده می‌شود؛ حمایت از رژیم صهیونیستی در افکار عمومی پذیرفته نیست و جنایت در غزه و فلسطین محکوم است. اشغالگری در فلسطین کانون ایجاد بحران در منطقه و فراتر از منطقه است.

وی تاکید کرد: اگر آمریکا و انگلیس از رژیم صهیونیستی حمایت نمی‌کردند، نسل‌کُشی در غزه رخ نمی‌داد؛ ایجاد اسکله و مانورهای تبلیغاتی، اقدامات نمادین بوده و اصلاح‌کننده رویکرد نادرست آن‌ها نخواهد بود؛ آن‌ها باید صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کنند و برای توقف جنگ، اقدام جدی انجام داده و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه را تسهیل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مس کرمان فاتح لیگ برتر هندبال
  • حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند
  • استقلال در جست‌وجوی یک آمار ویژه با دروازه‌بان دوم
  • بسته‌های مکالمه پرتخفیف همراه اول به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس
  • پرفورمنس خروش ملت‌ها در حمایت از اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • مسی توقف ناپذیر؛ تاریخ سازی لئو در آمریکا و جهان
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • نیازمندی های نکونام برای جاودانه شدن در فوتبال ایران؛ برد، برد و برد!
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • در جست‌وجوی مزاج معتدل